Doneer nu!

NL53 INGB 000 580 7717

20-9-2014

Steun ons

Wij kunnen uw hulp goed gebruiken: steun stichting Faso en word donateur!

Doneer nu: 
NL53 INGB 000 580 7717 
Stichting Faso, Woerden

Elke donatie is waardevol. Met uw donatie kunnen wij volwassenen en kinderen in Burkina Faso een betere toekomst geven. Lees onder Projecten wat we met uw donaties doen.

Doneer op thema

Wilt u een specifiek thema steunen omdat u of uw bedrijf daar affiniteit mee heeft? Neem contact op met het bestuur voor de mogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld denken aan vriendschapsbanden tussen gemeenteraadsleden/bouwbedrijven/boerenbedrijven/scholen van hier en daar. Voorbeelden uit de praktijk (zie ook acties):

  • Stichting Faso ondersteunt de vriendschapsband tussen het Corlaer College in Nijkerk en een middelbare school in Batié.
  • Meerdere scholen ontvingen voetballen en rugby ballen van een Nederlandse sportfanaat.
  • Bolton Bouw uit Zegveld ondersteunt de bouw van een atelier ten behoeve van werkgelegenheid onder jongeren.

De organisatorische rekening

Stichting Faso streeft ernaar om 100% van uw donatie ten goede te laten komen aan projecten en personen in Burkina Faso. Dit is mogelijk doordat Stichting Faso geheel op vrijwilligers draait. Maar naast projectkosten maakt Stichting Faso ook organisatorische kosten. Denk bijvoorbeeld aan de kosten voor het drukken van een folder voor PR-doeleinden. Deze kosten worden betaald van een aparte rekening waar ook apart geld voor geworven wordt: de organisatorische rekening. Donaties voor organisatorische doeleinden zijn van harte welkom op
NL30 INGB 000 969 4727 t.n.v. Stichting Faso

ANBI

Stichting Faso is erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Al onze gegevens vindt u op onze ANBI pagina. Dankzij deze status hoeft er zowel door u als door ons geen belasting betaald te worden over donaties. Daarnaast zijn in sommige gevallen donaties aftrekbaar van de belasting. Ook kosten gemaakt door bestuursleden en vrijwilligers zjin soms aftrekbaar. Meer informatie vindt u bij de belastingdienst.

Stichting Faso opnemen in uw testament

Heeft u al eens overwogen om een goed doel op te nemen in uw testament? Met een donatie in een testament kunnen we mensen in Burkina Faso een betere toekomst geven. Nalaten aan een goed doel kan alleen via een testament dat door een notaris is opgemaakt. Een codicil (eigen handgeschreven verklaring) is niet voldoende. Uw testament wordt daarmee een nieuw begin. Elke donatie, klein of groot, draagt daar aan bij.