Doneer nu!

NL53 INGB 000 580 7717

16-7-2012

Bestuur en vrijwilligers

Het bestuur van Stichting Faso bestaat in principe uit een oneven aantal personen die onbezoldigd hun taken vervullen. Momenteel zijn er meerdere vacatures. De bestuursleden en vrijwilligers stellen zich hieronder aan u voor:

Cees Boekelo

Cees.jpgVoorzitter

In mijn leven heb ik op veel manieren gewerkt met jongeren – in het Voortgezet Onderwijs met leerlingen in de leeftijd van 12 tot 18 jaar, in de begeleiding van blinde kinderen in de leeftijd van 6 tot 10 jaar, in het beroepsonderwijs met jonge mensen van 16 tot 20 jaar. En meer. Altijd in ‘rijk voorziene omstandigheden’.
In Burkina Faso raken de kinderen mij ook – kinderen van 5 tot 15 jaar, jonge mensen van 15 tot 25 jaar. En altijd met hun verwachting; en hun vertrouwen. Is er iets mooiers dan iets van die verwachting te kunnen waarmaken?

Elisabeth en ik hebben geweldige zoons, we hebben beiden prachtig werk (zorg en onderwijs) en we dragen in Stichting Faso iets bij aan de levensmogelijkheden van kinderen, jongeren en volwassenen in die 52 dorpjes in Burkina Faso… Dat vormt een rijk leven.

Pieter Hagendijk

Pieter Hagendijk.pngsecretaris@faso.nl

Ik ben Pieter Hagendijk en sinds 2011 ben ik secretaris van Stichting Faso en heb ook de belangenbehartiging van de werkgelegenheidsprojecten in portefeuille. De noodzaak om na scholing ook werkgelegenheid te helpen ontwikkelen is heel helder voor mij. Jarenlang was ik naast schoolbestuurder ook actief in de vakbond.
Zeker in Burkina Faso is het dringend nodig om daar waar mogelijk blijvende werkgelegenheid te creëren: of het nu gaat om een werkplaats voor het produceren en repareren van schoolbankjes of het repareren van brommers en waterputten aan de gang houden of om computerlessen of kleermakersactiviteiten.
Bij zo’n ver land is het wel fijn, dat ik ook het Frans redelijk goed machtig ben. Dat is in ieder geval goed voor de communicatie!

Jan Jaap van Kampen

Jan Jaap van Kampen.jpgPenningmeester

Vanaf januari 2014 neem ik als penningmeester deel aan de stichting. Daarnaast houd ik me bezig met fondsenwerving. Ik werf fondsen voor onder andere de middelbare school in Midebdo. Deze school heeft dringend behoefte aan spullen, lokalen en een meisjeshuis. Ik ben geboren in Bennekom (1980). Toen ik twee jaar was ben ik naar Burkina Faso verhuisd. We woonden de eerste drie maanden in Boroum Boroum en daarna een ruim jaar in Loropeni. Helaas moesten we met grote spoed terugkeren naar Nederland omdat mijn moeder zwaar getroffen werd door malaria en geelzucht. Toen ik 16 was ben ik met mijn vader terug geweest naar Burkina Faso. Ook al herinnerde ik me bijna niets meer, de geur herkende ik meteen. Mijn vrouw Laurine en ik hebben twee prachtige dochters en handelen in vastgoed. 

 

Vrijwilligers van Stichting Faso

 

Cheryl Van Kempen

Ik woonde als kind vijf jaar in Burkina Faso, in de jaren 80. We woonden in het Noorden van het land. Via vrijwilligerswerk bij het burkinafasoplatform kwam ik in contact met Stichting Faso en al snel besloot ik dat ik me ook graag daarvoor wilde inzetten. Van 2011 tot 2013 bekleedde ik een bestuursfunctie en begeleidde ik de water projecten. Met de geboorte van mijn zoon leek het me beter om wat meer tijd voor mijn gezin vrij te maken. Sinds 2013 ben ik daarom vrijwilliger en beheer nu onder andere de website. 

 

 

Ook u kunt vrijwilliger worden.