Doneer nu!

NL53 INGB 000 580 7717

31-12-2013

Nieuwsbrief december 2013

De beste wensen!

Het bestuur van Stichting Faso hoopt dat u goede en gezellige feestdagen heeft gehad en wenst u een gezond en mooi 2014 toe! Heeft u nog goede voornemens? Wij wel, we zitten vol plannen en bovendien: in 2014 willen wij u regelmatiger informeren over onze werkzaamheden en resultaten. 
 

Reis naar Burkina Faso 2013

Begin november heeft de voorzitter van Stichting Faso, Cees Boekelo, weer een bezoek gebracht aan Burkina Faso / Midebdo. Over die reis wordt binnenkort een verslag rondgestuurd. Volg ons op Twitter en Facebook voor de laatste nieuwtjes. 


Donaties 

In deze nieuwsbrief willen we graag aandacht besteden aan onze donateurs; u maakt immers ons werk mogelijk.

 • We willen allereerst de “vaste” donateurs bedanken die ons werk heel trouw, meestal maandelijks, steunen met een bedrag: u moet weten wat een aanmoediging dat voor ons is. Uw bijdrage is buitengewoon waardevol!
 • Dank ook natuurlijk aan alle gevers die onze noodhulpactie in verband met de honger in Midebdo hebben mogelijk gemaakt.
 • Eind 2012 heeft een lid van de PKN (gereformeerde) kerk uit Woerden een gift van €1.500 overgemaakt, waarmee we meer boeren konden helpen met buffels en ploegen; een gift van duurzaamheid.
 • Stichting Faso heeft dit jaar een legaat gekregen waarmee we in één van de dorpjes van Midebdo een waterpomp voor schoon drinkwater kunnen laten aanleggen!
 • De St. Lucasparochie heeft, dankzij een aangevraagd project vanuit de Geloofsgemeenschap Nijkerk, goedkeuring gekregen om de opbrengst van de Vastenactie 2014 te besteden aan een nieuwe waterpomp, reparatie van bestaande waterpompen en aan opleiding van lokale mensen om die reparaties uit te voeren. Het gaat om een bedrag van naar verwachting zo’n € 15.000!
 • Stichting 75 jaar Nederlandse Binnenvaart Bond heeft, via hun penningmeester de heer Verwer, ons blij gemaakt met een donatie van € 5.000 voor (reparatie van) waterpompen.
 • Tijdens de terugreis uit Burkina Faso kwam Cees Boekelo in gesprek met zakenman René Boers, die met zijn bedrijf InterMotive B.V. zaken doet met mijnbouwbedrijven in West-Afrika. Hij was geïnteresseerd in het werk van Stichting Faso. Dit heeft geleid tot de volgende geweldige toezeggingen:
  • Vanaf 1 januari 2014 maakt InterMotive B.V. maandelijks een bedrag over van € 500, gedurende, vooralsnog, de tijd van twee jaar.
  • René Boers zelf is bereid om een jonge student (de zoon van Momo) te helpen bij zijn collegegeld voor een Master gedurende twee jaar; voor deze jongen is dit de enige mogelijkheid om uitzicht te krijgen op een baan. 
 • Stichting Willems-Koop Fonds schonk een bedrag van € 1.000. 
 • Stichting Geref. Wees- en Oudeliedenhuis doneerde een bedrag van € 1.250.
 • Dank verder aan alle andere mensen die op de één of andere manier hebben bijgedragen om ons werk mogelijk te maken.

Dit alles is ontzettend feestelijk nieuws, waar we u graag van op de hoogte wilden stellen.
 

Een project in de media 

Er is een artikel verschenen in de krant Metro over een project dat door stichting Faso wordt gefaciliteerd: het gaat om een actie door een groepje leerlingen uit het derde leerjaar van hetCorlaer College uit Nijkerk. Ze brachten het fantastische bedrag van € 12.500 bij elkaar voor de bouw van een bibliotheek voor de middelbare school in Batié (het provinciehoofdstadje dat naast Midebdo ligt).

Lees hier het hele artikel uit de krant Metro van 28 november 2013. 


Bestuursleden

Komt u onze Stichting versterken? Stichting Faso is op zoek naar uitbreiding van haar team en zoekt bestuursleden. Wij zoeken een penningmeester en verder nog enthousiaste mensen die affiniteit hebben met Afrika en die het fijn vinden om bij te dragen aan gezondheid en onderwijs in één van de armste landen ter wereld. Het is prachtig werk dat veel voldoening geeft. Het bestuur van de stichting komt ongeveer om de 6 weken bij elkaar in Woerden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Cees Boekelo, tel. 06 – 16 80 01 03 of Pieter Hagendijk, tel. 0348 – 42 48 99.

Deze website gebruikt Cookies. Deze doen niks, behalve ons zeggen dat u een anonieme gast bent. Als u een account had, dan zou uw gebruikersnaam en sessie-informatie in de cookie worden opgeslagen.