Doneer nu!

NL53 INGB 000 580 7717

8-8-2014

Nieuwsbrief augustus 2014

Graag informeren wij u in deze nieuwsbrief kort over de stand van zaken. In deze zomerperiode werken wij aan de voorbereiding van diverse nieuwe projecten en het oprichten van een Comité van Toezicht in Burkina Faso. Daarnaast gebruiken we deze tijd om te werken aan de vernieuwing van onze website. Daarover in een volgende nieuwsbrief meer. Wij wensen u een fijne zomer toe.


  • De Vastenactie van de St Lucas Parochie uit Nijkerk, Putten, Leusden en Achterveld heeft veel succes gehad en in combinatie met een bijdrage van Cordaid 15.000 euro opgebracht! Een prachtig resultaat waar we erg blij mee zijn. Dit geld zal met name ten goede komen aan de waterprojecten waarbij het gaat om (1) de opleiding voor waterpompreparateur, (2) de reparatie van waterpompen en (3) de nieuwbouw van een waterpomp in één van de dorpjes van de gemeente Midebdo. 
  • Er is een extra microkrediet verstrekt voor Nabadoum Amado, een bromfietsreparateur in Midebdo, zodat hij meer onderdelen kan aanschaffen – daarmee kan hij zijn nieuwe onderneming verder opbouwen.
  • Er is door Mesmin, onze contactpersoon voor St. Faso te Midebdo, een kleine landbouwcoöperatie opgericht. We waarderen dit initiatief enorm en zien hierin een échte vooruitgang.
  • Mesmin krijgt maandelijks een kleine toelage van 15 euro voor zijn inzet voor onze stichting. Wij helpen hem graag verder. Zo heeft hij onlangs zelf een hectare grond gekocht en zaden om te zaaien. Wij hebben voor de helft bijgedragen aan de bemesting van zijn land. De andere helft betaalt hij zelf.
  • Ook voor de basisschool in Midebdo -  die dankzij onze hulp voorzien is van nieuwe materialen, waar bankjes gerepareerd zijn, een waterpomp en lerarenwoningen zijn gebouwd - is de zomervakantie aangebroken. Maar liefst 95% van de leerlingen uit het hoogste leerjaar is geslaagd en kan na de vakantie naar de middelbare school. Voorheen lag dit percentage veel lager. De beste leerlingen zijn als stimulans beloond met nieuwe schoolmaterialen. Hulp maakt een wezenlijk verschil.

 

Start een bedrijfsactie

Helpt u mee ons doel te realiseren? Meer watervoorzieningen, goede schoolmaterialen en verbetering van de werkgelegenheid in Burkina Faso; Midebdo. U kunt dat doen door bijvoorbeeld een actie op uw werk te houden:

  • Een deel van de opbrengst van de producten of diensten die uw bedrijf aanbiedt, kunt u doneren. Of een collectebusje bij de toonbank plaatsen. Zo steunt u stichting Faso een langere periode op een eenvoudige manier.
  • Verzorgt u de kerstpakketten voor het bedrijf? Laat collega’s kiezen voor een traditioneel kerstpakket of een donatie aan stichting Faso.
  • Een bedrijfsborrel voor collega’s en relaties, een personeelsbarbecue, een voetbalwedstrijd, een koffiebreak of high tea, zelfgebakken taart aan collega’s verkopen, een rommelmarkt op het bedrijventerrein … alles kan!

De mogelijkheden zijn legio! Stichting Faso is u dankbaar.


Nieuwe penningmeester

Jan Jaap van Kampen, sinds januari 2014 algemeen bestuurslid van stichting Faso, is inmiddels als penningmeester aangesteld. Daarmee neemt hij het stokje over van Jan Cees Rutgers. Jan Jaap blijft binnen de stichting betrokken bij het werven van fondsen.


Wilt u ook graag bijdragen aan een betere wereld? Bij Stichting Faso kunt u op allerlei creatieve manieren uw kennis, kunde en energie kwijt. Stichting Faso wil graag enthousiaste mensen toevoegen aan haar team. Het is prachtig werk dat veel voldoening geeft. U kunt dat doen als vrijwilliger of als bestuurslid. Een vrijwilliger kan zich bezig houden met een specifieke ‘klus’. Een bestuurslid denkt mee over het werk van de stichting. Het bestuur van de stichting komt ongeveer om de 6 weken bij elkaar in omgeving Utrecht. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met voorzitter Cees Boekelo, tel. 06 – 16 80 01 03.

 

Uw hulp is hard nodig

We hebben uw hulp nodig om alle projecten te kunnen realiseren. Steun stichting Faso en word donateur. Stort uw donatie op de rekening van stichting Faso: NL53 INGB 0005 8077 17. Elke donatie is waardevol.

Deze website gebruikt Cookies. Deze doen niks, behalve ons zeggen dat u een anonieme gast bent. Als u een account had, dan zou uw gebruikersnaam en sessie-informatie in de cookie worden opgeslagen.